fredag 3 juli 2015

Omringad...

Motståndet är din vän...

Vårt nya samhälle gör att man måste vara på sin vakt hela tiden. Så fort man sänker garden är skojarna där, förklädda till din digitala vän. Då tänker jag inte i första hand på nätpedofiler och andra tunga brott, de är vi så tydligt överens om vad vi tycker om. Nä, jag tänker på alla de här som smyger in i din privata sfär.

Igår såg min dag ut så här:
Posten kom. I posten låg en "värdecheck" skriven som om den vore skriven av en myndighet. Det visade sig vara 200 kr som jag bara kunde använda på ett nätkasino. Doh!

Senare fick jag ett mail från någon som påstod sig komma från Apple som sa att jag måste uppgradera mitt konto. När man höll pekaren över länken (ett bra tips) såg man att det inte alls var till Apple man kom. Doh!

Sen kom så klart ett samtal från ett nummer jag inte känner. Gick in på nätet och kollade numret (tips nummer två), och det var såklart en försäljare. Spärrade, på rutin, numret på min telefon. Doh!

Alltså. Vi har fått en värld som ständigt försöker tränga sig på. Informationssamhällets och öppenhetens baksida. Jag har alltid sagt att man konstant måste ansvara för- och arbeta med yttrandefrihet och transparens i samhället. Men då menade jag nog inte på det här viset...
Inga kommentarer: