fredag 6 mars 2015

Kommunikation...

Framtida färdighet...

Man kan inte säga annat än att det är roligt att arbeta med ungdomar. Den skolan jag arbetar på har under många år satsat på att göra datorn till ett naturligt arbetsredskap, det vill säga att alla elever har en egen dator.

Jag har nu märkt ett ganska rolig fenomen bland framtidens kommande kollegor, alltså eleverna, och det är att de alltid verka hitta en chatt-funktion i alla datorprogram man presenterar. Nästan lika snabbt som de kommit in i den nya miljön börjar meddelanden i olika former och med eller utan bilder att fara fram och tillbaka. Detta händer även med program som egentligen inte verkar ha en chatt.

Hade varit lätt att bli lätt vansinnig som undervisande vuxen men jag tycker att det säger mycket om den värld vi lever i, och därmed blir man mer fascinerad än frustrerad. Det har länge sagts att språkliga- och kommunikativa färdigheter kommer att vara efterfrågade i framtiden.

Om ni inte tror på det så kan ni ju alltid prova ett nytt program med några elever i åk 6. Det övertygar på många sätt...

2 kommentarer:

ERIC SECHER sa...


Avundas din arbetsmiljö !

Onkel Olof sa...

Det är en ynnest att få arbeta med barn och ungdomar, det är jag den första att erkänna :)