onsdag 2 juli 2014

I hantverkarnas tidevarv...

Något igenrostad…

Idag har det varit aktiva tider på Solhäll. När vi vaknade i morse var smeden redan hos oss. Han var färdig med vår nya grind och hade börjat montera den. Efter en snabb frukost blev det att hjälpa till med att skyffla grus och hjälpa till med att få den nya trappstenen på plats.

Innan smeden var färdig dök rörmokaren upp. Vi har haft svårt med pumpen och hydroforen och fått dåligt med vatten, och det vi fått har varit rött av rost. När rörmokaren kollat rören närmare fann han biten ovan. Något igenkorkad.

Ungefär då var smeden klar och den nya grinden bars in i ladan för målning de närmaste dagarna. Vi hann också besöka våra nya grannar som börjat renoveringen av sitt hus. Det blev en trevlig bekantskap.

När rörmokaren bytt rören i fråga fungerade pumpen fortfarande dåligt. Det började luta åt att vi kanske hade dåligt med vatten i brunnen. Illa. Nu kanske vi skulle vara tvungna att dra in kommunalt vatten. Något vi inte är så inspirerade av. Men det visade sig att det var backventilen i brunnen som var felet. Efter lunch tog sig rörmokaren ner i brunnen för att byta den och röret som går ner i brunnen.

Ner i hålet för den djärve…

Fram på eftermiddagen var allting färdigt och en lättnadens glädje kunde ta rot i stugan. Att bo i ett gammalt hus är ibland ganska spännande och förvånande socialt, och jag har sagt det förr: ta inte det vardagliga, som vatten, för givet. När det är borta är det ofta det givna som man saknar mest…Den felande ventilen...
1 kommentar:

ERIC SECHER sa...


paradoxalt att man gärna undviker missöden men mår som bäst när man övervinner .. missöden ?