söndag 14 april 2013

Möjliga bitar...

Möjliga bitar i en omöjligt enhet...

Många spännande tankar och idéer har drömts fram; och så även i mitt liv. I natt drömde jag att någon i etta sammanhang sa följande:

"Hon har förmågan att göra det omöjliga möjligt genom att dela upp det omöjliga i små möjliga bitar"

Hur lysande som helst. Får en att fundera på var mitt undermedvetna tog fram det där ifrån? Men det var det än kommer ifrån så får det en att fundera på möjligheterna med det. För det är lite som när man delar upp stora tal i matematiken och gör dem till en produkt av primtal, för att sedan lättare kunna lösa vissa problem och ekvationer.

Men även om vi kan dela upp det omöjliga i små möjliga steg, så kvartstår ändå problemet eller förmågan att kunna se att hur dessa små steg faktiskt leder till den stora effekten man vill åstadkomma. Att kunna förstå hur orsakskedjorna hänger samman, och därmed också kunna se de små möjliga påverkansfaktorerna som ger bästa möjliga resultat.

Liten tuva som sagt...3 kommentarer:

ERIC SECHER sa...

Spännande.

Deduktion - generalisering utifrån den enskilda erfarenheten
Induktion - uttala sig om det enskilda utifrån teorin
?
Lär finnas en bok om svarta svanar ..

Onkel Olof sa...

Snarare att se olika teorirer samverka i smådelar för att orsaka en större effekt. Alltså att kunna se hur de små faktorerna samspelar i det stora, och förstå att påverka dem.

En fjärils vingslag i Sahara skapar en orkan i Amerika. Numera vet vi att det faktiskt kan vara så, men vem ser det och kan påverka...

Anonym sa...

Det skulle väl vara fjärilen då !