söndag 24 november 2013

Hemma och nära...

Närmast är godast…

Jag är med i Radio Kristianstads nätverk. En underbar idé där vissa lyssnar (vi som varit bisittare och liknande) kan lägga ut vad som händer omkring oss och så kan radion välja att göra reportage om detta. Man kan också diskutera saker som berör en. Mycket av det som diskuterats har fått sin beskärda del i media. Radio Kristianstad har förstått att det är också bland "de vanliga människorna" i ens närhet som det intressanta händer.

Genom detta nätverk fick jag också erbjudandet att gå med i en fb-grupp för närproducerade matvaror. Jag gick med för att visa mitt stöd men också för att gå vidare med planen i mitt liv. Gruppen har varit mycket aktiv och många intressanta gårdar och produkter har fått chansen att visa upp sig. Men det som gjorde mig mest glad var att den här lilla "anonyma" gruppen redan har 200 medlemmar, och detta efter bara 2 veckor.

Vad vill jag egentligen säga med allt detta? Jo. Medan politikerna inte kan komma överens om det minsta lilla miljömål, så håller de små människorna på att ta ett eget initiativ. För sanningen är den att valen är våra och det lilla har större slagkraft än man tror.

Radio Kristianstad har fattat det här. Har du? …
2 kommentarer: