söndag 10 februari 2013

Fegisarnas forum...

Många nät som strular...

Näthat. Börjar man inte bli lite trött på det? Funderar på om de är det ett förtydligande av nutidens samhälle som vi vetat om, men som aldrig varit så uppenbart som nu. Folk tror de är anonyma och då visar de några av sina sämre sidor.

Man behöver inte vältra sig i exempel. Den senaste tidens debatt har varit tydlig nog. Lite glädjande dock är att inte ansvaret bollas över till skolan för en gångs skull. Det är ett kollektivt ansvar, och kan inte vara något annat. "Det liv och den kärlek vi skapar, är det liv och den kärlek vi lever i", var det någon klok människa som yttrade, och man kan inte annat än att hålla med. De val vi gör i livet har faktiskt en större betydelse än vi ofta föreställer oss.

Jag tycker annars att folk har rätt att tycka saker, även korkade och elaka, men man måste ha stake nog att stå för det. Det är den fega anonymiteten som gör mig mest irriterad. Folk som gömmer sig bakom ett påhittat namn bara för att såra eller hota andra. Mesigt helt enkelt. Antagligen är det samma personer som får en gliring och sedan känner sig "kränkta" resten av det året.

Men men. Nu är det som det är. Vi har skapat ett forum för fegisar. Nu får vi ta konsekvensen...


Bildens hemsida

Inga kommentarer: