lördag 8 juli 2017

Morgonsur...

Vems tid är det här?

Alltså, jag har inte begåvats med några egna barn, men jag blir någonstans ledsen i själen när jag hör hur föräldrar kan sitta i en TV-soffa och på allvar diskutera att deras barn är "i vägen" för deras lyckade semester. Att det är viktigt att få barnfri tid när man är ledig, och att planerar vem som ska ta hand om de där barnen vilken dag.

Vuxna verkar ha svårt att förstå att det värsta straff man kan ge ett barn är inte att slå dem eller tvinga dem att läsa läxorna, utan att skjuta dem ifrån sig. Visa att man inte vill ha med dem att göra. Många barn idag agas hårt av sina föräldrars sökande av "egen tid".

När man inte har barn själv ställer man sig ofta frågan "varför skaffar vissa barn, när de inte vill vara med dem och ser dem som en sorts  tidens problem?".

Om mina föräldrar satt i en TV-soffa och planerade mig som man planerar vem som ska diska, så hade jag haft all legalitet att slå tillbaka på något sätt. Så ni som tycker detta beteende är ok av vuxenvärlden, ska nog inte bli så förvånade över det där ni hör på nätet eller över den där mobbningen som alla förfasas över. 

Ibland börjar allt med en semesterplanering...


1 kommentar:

Stefan T sa...

Ja, väldigt tråkigt. För närvarande har jag egentid efter åtta på kvällen när min son sover, och det räcker. Just nu ska jag egentligen bygga ihop möbler, så jag får väl sätta igång med det...