måndag 22 februari 2016

Digital logikt...

Tänkvärd...

Satt och lyssnade på Alexander Bard på TV4 när han förklarade hur han såg på framtiden och den digitala utvecklingen. Han sa en massa spännande saker. Så spännande att jag redan glömt bort dem. Har antagligen med åldern att göra.

En sak minns jag i alla fall som han nämnde och det var hans analys över de som röstar på SD, Trump och andra partier som öppet vill sabotera systemet och demokratin. Han menar att de skiter högaktningsfullt i om systemet kraschar, de kommer att rösta på detta ändå.

Varför? För att de känner sig utanför. Inte i den verkliga världen utan i den digitala. De är människor som inte får den positiva feedbacken på nätet genom likes och uppmuntrande kommentarer. Människor som blivit frustrerade på att inte bli upptäckta, inte har de coolaste bilderna på Facebook och saknar ett digitalt nätverk.

Som vanligt när man lyssnar på Alexander blir man lite konfunderad, men senare faller bitarna på plats. Man tänker på alla de där sura "trollen" där ute, och sen blir det helt plötsligt logiskt.

Digital logik...


Inga kommentarer: