onsdag 18 november 2015

I fredens tid...

Från den andra tiden...

Har suttit och följt TV:n idag med ett halvt öra. Tydligen har den franska polisen stormat ett hus med misstänkta terrorister. En kvinna sprängde sig själv och kulorna ven genom de närliggande lägenheterna. Ett mindre slag i stadsmiljö.

Frankrike ligger i krig, och därmed är vi också med i kriget genom vårt medlemsskap i EU. Nästan alla partier i riksdagen har gett sitt stöd till att vi ska stödja kriget i Syrien. Vi väljer att stödja kurderna och Frankrike mot Daesh (IS). Ryssland väljer den sittande regimens sida mot Daesh och diverse koalitioner. USA väljer att bomba Daesh och turkarna krigar mot Daesh och kurderna, vilket betyder att vi egentligen både är emot Daesh och lite emot turkarna eftersom vi tränar och stöder kurderna. Någonstans i den här röran är även Iran och Irak med, särskilt Irak eftersom Daesh tagit delar av det landet.

I den här vevan kan vi också tillägga att det är krig på andra ställen i den arabiska världen. De som vill ha diktatur försöker hålla tillbaka de som villl ha demokrati. Sedan är det kriget i Ukraina och i många delar av Afrika. Terrorister verkar inte bara i Mellan Östern utan i Europa och kanske allra värst i många länder i Afrika.

Alltså. Om du undrar varför det just nu kommer fler flyktingar till Sverige än det kommit sedan andra världskriget, så är kanske svaret: För att vi just nu upplever tredje världskriget.

Det gör frågan enkel...Inga kommentarer: